Butikschef: Glem butikken og tag på ferie med ro i maven 

Hvis du er butikschef eller har ansvaret for en forretning, så har du helt sikkert prøvet at være af sted på ferie uden rigtig at forlade butikken. Dine tanker bliver ved med at vandre hjem til arbejdet, og når du alligevel bare ligger på stranden, så kan du jo lige så godt tjekke op på, om alt forløber, som det skal derhjemme.

De fleste undersøgelser viser, at vi er rigtig dårlige til at holde ferie, når vi har ferie. Samtidig siger de fleste eksperter, at det er vigtigt, vi gør det. Når vi kobler af på ferien, kommer vi bedre tilbage på arbejde, men vi kobler ikke af, hvis vi ikke kan slippe ansvaret.

Når det alligevel er så svært for mange danskere, at lade arbejdsmailen være lukket, så er det netop fordi vi føler et stort ansvar for vores arbejde – især hvis du er chef eller ansvarlig.

 

3 TIPS TIL, HVORDAN MAN SOM BUTIKSCHEF HOLDER HELT FRI PÅ FERIEN

  • Sæt autosvar på din mail, og inkludér en email til din kollega, som du har aftalt kan tage sig af sagen, hvis det haster
  • Indstil dig på at miste kontrollen lidt - husk dig selv på, at du ikke er væk for evigt!
  • Instruér en kollega i administrationsprogrammet BackOffice, som er bag kassesystemet FlexPOS. Brugeradgang sikrer, at kollega har adgang til det nødvendige

 

Ubehaget ved at slippe kontrollen kan afhjælpes ved at inddrage en kollega, så man på ferien ved, at nogen har øjne på opgaverne hjemme. Rent praktisk kan man i sit autosvar på mailen skrive dén mail, man i stedet kan henvende sig på. Bruger butikken et FlexPOS kassesystem, kan man indstille brugeradgangene til administrationsprogrammet, så den hjælpsomme kollega har adgang til det nødvendige, men ikke indstillinger som fx valutaindstillinger og konfiguration.

Eksempelvis skal den daglige leder have adgang til kundedatabasen for fx at imødekomme kundernes krav om sletning. Det er ikke nødvendigvis alle i butikken, som skal have adgang til de data, og det kan styres med individuel brugeradgang. Adgangen kan slås til og fra af butikkens administrator; dvs. give en anden adgang imens chefen er på ferie. På den måde, kan kunden stadig få slettet sine data, og butikschefen skal ikke bekymre sig om utilfredse kunder i sommersolen.

Det kræver kun et par få klik, og så er du klar til at slippe tøjlerne og holde ferie med god samvittighed.

 

brugeradgang_backoffice

Her kan brugeren se, hvad han/hun har adgang til. Administratoren slår adganene til/fra.