Sådan motiverer du dine medarbejdere med nøgletal og får bedre resultater

Vil du gerne forbedre dine medarbejders resultater, skal du få dem til at interessere sig for forretningens målsætninger og nøgletal, mener eksperter. Med Plecto kan du visualisere tal og målsætninger og lade det menneskelige konkurrence-gen gøre resten.

Forestil dig en stor fjernsynsskærm. Den hænger i butikkens baglokale, og hver gang medarbejderne går forbi, kan de kaste et hurtigt blik på skærmen og se dagens vigtigste tal, og om de når deres mål eller godt på vej. Afhængigt af, om butikken er en del af en større eller mindre kæde, eller ”bare” er sig selv, kan hovedkontoret, butikschefen eller begge i fællesskab med medarbejderne beslutte, hvilke tal, der er ”dagens vigtigste tal”.

Gør det til en leg at opnå resultater

Eksperter er enige om, at engagerede medarbejdere giver de bedste resultater. Hos Plecto har stifter Kristian Øllegaard oplevet, at man kan skabe holdninger og engagement hos medarbejdere, hvis de har mulighed for at følge med i forretningens mål og fremskridt. Derfor er Plectos visuelle værktøj flot, enkelt og nemt at forstå.

Samtidig er de fleste mennesker konkurrencemennesker, som synes det er sjovt at konkurrere med andre og måske endda sig selv. Derfor har Plecto oprettet widgets, som viser medarbejdernes salgstal hver især - så de kan følge både deres egen og kollegaernes fremgang..

Skræddersyet visning af forretningens fokus

I flere år har marketingafdelinger anvendt målinger til at følge forretningers fremgang, stilstand eller tilbagegang – kort sagt: forretningens situation. Nye markedsføringsmetoder såsom sociale medier, har medført nye metoder til at måle successer. Data er i høj grad én af dem.

Her øjnede firmaet Plecto en mulighed; de har udviklet en række specialdesignede widgets, som kan vise forretningens tal på et skræddersyet dashboard. Et dashboard kan bestå af forskellige widgets, afhængigt af, hvad forretningen ønsker at følge. Én widget kan fx vise månedens omsætning til dato sammen med målet for månedens omsætning – sammen med disse to tal vises et barometer, så man visuelt kan se, hvor tæt man er på målet.

Plecto kan danne dashboards ud af stort set alle tilgængelige data. Vil du gerne se salgsdata på dine dashboards, er Plecto og FlexPOS nu integrerede, så man nemt kan vælge FlexPOS som datakilde.

plecto_salg

Eksempel på dashboard med widgets: "Daglig omsætning", "Ugentlig omsætning" samt "Top 3 sælgere"